Metaal

Een opleiding voor jongeren van 12 tot 19 jaar.

De afdeling mechanica heeft een vernieuwd en dynamisch lerarenkorps dat onze jongeren vol enthousiasme en creativiteit en met zin voor waarden en normen voorbereidt op de arbeidsmarkt.

In de eerste graad maken de leerlingen kennis met alle basisfaciliteiten uit de mechanica en de elektriciteit en dit zowel op theoretisch als praktisch werkgebied. Ze genieten er van een opleiding die op een aangename en verrijkende manier wordt aangeleerd. De jongeren leren er creatief zijn door de handen uit de mouwen te steken en enkele werkstukken zelf te realiseren die ze thuis kunnen demonstreren. Alle basisgereedschappen en  materialen worden onder de loep genomen en er wordt uitvoerig aangeleerd om er op de juiste en veilige manier mee te werken.

In de tweede graad maken de leerlingen een grote stap voorwaarts in de richting van de mechanische industrie die voor onze leerlingen zeer veel perspectieven biedt. De leerlingen krijgen verder een theoretische ondersteuning terwijl ze vanaf nu ook aangeleerd worden om met verschillende conventionele machines verschillende gebruiksvriendelijke creaties te ontwerpen en te realiseren. Het draaien en frezen van werkstukken wordt op een veilige en verruimende manier geoefend. Daarnaast worden de leerlingen ook geïntroduceerd in de wereld van lassen/constructie door in onze afdeling actief met deze materie om te gaan. De verschillende lasmethodes worden hier uitvoerig behandeld en aangeleerd. Op de arbeidsmarkt is er ruime vraag naar geschoolde lassers en monteurs, iets waar wij met onze afdeling zeker op inspelen.

In de derde graad bereiden we onze leerlingen dan uiteindelijk voor op de grote stap, namelijk deze van de mechanische industrie die meer en meer computergestuurd beleefd wordt. Onze leerlingen krijgen een volwaardige CNC-gestuurde opleiding en dit zowel in het draaien als het frezen van werkstukken. Stilaan is de tijd aangebroken dat onze jong volwassenen de laatste richtlijnen meekrijgen en klaargestoomd zijn om hun plaats in de arbeidsmarkt op te nemen.

Of gaan we nog verder?….  Inderdaad, onze school hoeft geen eindpunt te zijn.

Na het behalen van het 7de specialisatiejaar CNC – Werktuigmachines hebben onze leerlingen nog tal van toekomstmogelijkheden.

Er zijn verschillende bachelor- en master-opleidingen waar onze leerlingen klaar voor zijn.   In het verleden zijn trouwens reeds verschillende van onze leerlingen in deze voorgezette studies met vrucht geslaagd!

Daarnaast kunnen we ook trots zijn op enkele van onze pas afgestudeerden die het aandurfden om hun eigen zaak op te richten en deze zelfs met succes runnen.

Zo zie je maar, bij ons draai je niet door maar frees je jezelf een weg naar je eigen toekomst.

Wij kijken alvast uit naar je komst,

Het lerarenteam.