Welkom

Beste ouder(s), beste jongere,

Welkom om de website van het Technisch Atheneum ‘IJzervallei’. Het is de school die dicht bij haar leerlingen staat, die over een goed uitgeruste en moderne accommodatie beschikt en gelegen is in de landelijke en rustige omgeving van de IJzervlakte, onder de gekende IJzertoren. Onze school is in heel Vlaanderen bekend voor zijn uitstekende Slagerij-Traiteurafdeling, maar we bieden uiteraard heel véél meer!

In ons technisch secundair onderwijs kan van het 1ste tot 6de jaar
1/ de brede vorming Sociale en technische wetenschappen gevolgd worden ofwel
2/ de specifieke opleiding Slagerij-vleeswaren of
3/ de unieke richting Informaticabeheer die in de derde graad is georganiseerd.
In ons beroeps secundair onderwijs bieden wij de opleidingen
1/ Mechanica-metaalbewerking,
2/ Slagerij-vleeswarenbereiding,
3/ Haarzorg en
4/ Voeding-verzorging aan.

Deze richtingen worden gevolgd door de specialisaties (7de jaar)
1/ Computergestuurde werktuigmachines,
2/ Slagerij-Fijnkost-Traiteur,
3/ Haarstilist en
4/ Thuis- en Bejaardenzorg.
Met ons team van deskundige, gespecialiseerde, gedreven leraren en ons team leerlingenbegeleiding zijn wij een sterk leerling-betrokken school waar in een open geest kwalitatief hoogstaand wordt lesgegeven, ondersteund door een sterk kader. Wie weet is het precies deze school die u zoekt!

Bedrijfsbezoeken, stages en deelnames aan vakwedstrijden – waar wij trouwens vaak in de prijzen vallen (met Haarzorg, Mechanica, Slagerij, …) – verhogen bovendien sterk de competenties van onze leerlingen. Wie zijn/haar studies aan ons Technisch Atheneum ‘Ijzervallei’ afwerkt, vindt vlug een goede en boeiende job! Wij gaan immers professioneel, strikt vanuit de leerplannen van de Vlaamse Gemeenschap, en met de nodige aandacht voor elke individuele leerling, op weg naar een voor hem of haar sterke toekomst.

We hopen dat wij u op onze school, bij één of andere gelegenheid en zeker op Infozondag (maart), zullen mogen ontmoeten.
Hartelijke groeten,
Namens het schoolteam van het GO!technisch atheneum Diksmuide